19 Ιαν 2013

Αποζημίωση 1,4 δις και από Transocean για την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού




Η ελβετική εταιρεία Transocean, η οποία ειδικεύεται στις υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου, συμφώνησε να καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος που σχετίζονται με την πετρελαιοκηλίδα του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού



Παράλληλα, η Transocean συμφώνησε να δηλώσει ένοχη για παραβίαση του νόμου για την καθαρότητα των υδάτων.
 
Η εταιρεία ήταν ιδιοκτήτρια της εξέδρας άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, που χρησιμοποιούσε η BP. Τον Απρίλιο του 2010 σημειώθηκε έκρηξη στην εξέδρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 εργαζόμενοι και τεράστιες ποσότητες πετρελαίου να ελευθερωθούν στον Κόλπο του Μεξικού, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.
 
Τον Νοέμβριο και η BP ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την καταβολή 4,5 δις δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και ενός ποινικού προστίμου ύψους 1,26 δις δολαρίων.
 
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2012, όπως αναφέρει το BBC, έκθεση του αρμόδιου συμβουλίου των ΗΠΑ απέδιδε ευθύνες για το περιστατικό τόσο στην BP όσο και στην Transocean για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου